USA afviser Irans drone-kopi

Den amerikanske forsvarsminister, Leon Panetta, affærdiger Irans påstand om, at landet har 'afkodet' spionfly

Den amerikanske forsvarsminister, Leon Panetta, har ikke meget til overs for Irans påstand om, at landet er i færd med at bygge en kopi af det førerløse fly, som styrtede ned i Iran i december sidste år.

- Fra det jeg ved, så tvivler jeg alvorligt på, at Iran formår at gøre som påstået, siger Panetta, der tidligere var den øverste chef for efterretningstjenesten CIA.

Søndag sagde en iransk militærchef, at den islamiske republik havde afkodet det amerikanske spionfly, og nu var i færd med at bygge en kopi af den såkaldte drone. Men det tror Panetta ikke på.

- Der er tale om et hemmeligstemplet program, så jeg ønsker ikke at komme med uddybende og detaljerede forklaringer, siger Panetta, der i disse dage er på sit første besøg i Latinamerika som forsvarsminister.

Irans militær har på det statslige tv fremvist dronen, som, med undtagelse af en skade på den ene vinge, lader til at være intakt.

Iran påstod ved beslaglæggelsen af flyet i december, at det var styrtet ned som følge af forstyrrelser i dets GPS-system udløst af iranske hackere. USA bekræftede tabet af dronen, men afviste påstanden fra Iran om, at det havde bragt spionflyet på gal kurs.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere