Voldsomt angreb er i gang i Kabul

Det afghanske parlament er angrebet, der lyder mange eksplosioner, og ambassadekvarter er under angreb

En afghansk politimand står på lur ved siden af en af de steder, der er under angreb i Kabul. (Foto: Reuters)
En afghansk politimand står på lur ved siden af en af de steder, der er under angreb i Kabul. (Foto: Reuters)

Adskillige bevæbnede personer er trængt ind i det afghanske parlament, og der meldes om mange eksplosioner i byens ambassadekvarter.

Formodede Taliban-oprørere har iværksat det omfattende angreb på Kabul. Der angribes tre forskellige steder i Afghanistan, oplyser det afghanske politi.

Den russiske ambassade er blevet beskudt og ramt af en granat, og der er oplysninger om, at der stiger røg op fra den tyske ambassade. Ifølge øjenvidner har selvmordsbombere indtaget et hotel, hvorfra de affyrer raketter og skyder med automatvåben, siger vidner til nyhedsbureauet Reuters.

Alarmer på de forskellige ambassader er gået i gang.

Der bliver skudt fra forskellige retninger i det svært barrikaderede ambassadekvarter, hvor både den danske, amerikanske og den britiske ambassade ligger.

Kabul boomer på Twitter
På Twitter florerer nyheden om angrebet i Kabul i stor stil. Flere meddeler, at de har hørt skud, og at angrebet stadig er igang på nuværende tidspunkt.

- Har lige hørt en eksplosion ved siden af den Britiske Ambassade, skriver den lokale journalist Habib Khan Totakhil på Twitter. Han beskriver, at det regner med panserværnsgranater ned over Kabul.

Et andet vidne er angiveligt også meget tæt på angrebet.

- Der er stadig angreb tæt på parlamentet. Er i beskyttelsesrum, skriver MuNiRå åZiZ på Twitter.

Langt fra dansk ambassade
Ambassadekvarteret i Kabul er under angreb, og det får også den danske ambassade til at tage forholdsregler. De bliver indendøre og afventer udviklingen

På den danske ambassade i Kabul bekræfter man, at der er skyderier. Der er dog ikke noget, der tyder på, at angrebene skulle være rettet mod ambassaden. Det fortæller sikkerhedsrådgiver Kristoffer Vivike på den danske ambassade.

- De skyderier, der er tættest på ambassaden, er omkring en kilometer væk, siger han til Ritzau.

NATO slår igen
Den NATO-ledede ISAF-styrke i Afghanistan har søndag indledt en modoffensiv efter Taliban-oprørernes angreb på udenlandske ambassader og regeringsstyrker i flere afghanske byer.

- USAs, Tysklands og Ruslands ambassader samt visse ISAF- og regeringsbygninger er under angreb. Ingen bekræftede tilfælde om tilskadekomne endnu. ISAF bekræfter flere angreb på tværs af Kabul, potentielt 7 steder. ISAF og ANSF (regeringshæren, red.) svarer igen, hvor det er nødvendigt, skriver ISAF på Twitter.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere