TV: Her driver 675 fiskere væk på en isflage

675 russiske isfiskere blev fanget, da en isflage brækkede sig løs og drev til havs

675 fiskere blev fanget på en kæmpe isflage. Alle blev reddet op (Foto: Screendump fra tv-indslag)
675 fiskere blev fanget på en kæmpe isflage. Alle blev reddet op (Foto: Screendump fra tv-indslag)

Når isen bryder op, må de russiske myndighederne hvert år redde hundredvis af isfiskere tilbage på land. Og igen i år blev 675 isfiskere fanget, da en isflage brækkede sig løs og drev til havs.

Isfiskerne skal have trodset advarsler om dårligt vejr og taget ud for at få fangsten i hus. Operationen med at bjærge de 675 lystfiskere i land fra den drivende isflage skete i det Okhotske Hav ud for den sibirske ø Sakhalin i den fjernøstlige del af Rusland.

En efterfølgende inspektion med fly og skibe af den kæmpestore isflage viser, at det er lykkedes at redde alle de isbrudne fiskere velbeholdne i land.

Kæmpe redningsaktion
Et alarmopkald om, at en isflage med fiskere var ved at drive til havs ud for kystlandsbyen Vsmorie, indløb til katastrofeministeriet på Sakhalin omkring klokken 12 lokal tid. De første oplysninger gik på, at der var omkring 400 mennesker på isflagen.

SE OGSÅ:

Samfund TV: Her bliver børn reddet ud af flammehav

Da først redningsaktionen blev iværksat, viste tallet sig at være langt højere. Der deltog 50 mand, to helikoptere og otte både, heriblandt en luftpudebåd, i evakueringen, oplyser det russiske katastrofeministerium.

Den regionale redningscentral understregede, at helikopteren fra kystvagten først ankom til indsatsområdet, da operationen var ved at være slut. Centralen noterede sig desuden, at 335 fiskere blev bjærget i land af ministeriets helikopter og kun 25 af kystvagtens.

SE OGSÅ:

Samfund TV: Strandgæster slæbte delfiner i havet

Isfiskeri er meget populært i Rusland, når havet og søer fryser til. Hvert år sker det, at en isflage brækker af og begynder at drive med fiskerne, der så må reddes i land.

Se reportage fra redningsaktionen i tv-indslaget over artiklen