Skib fra tsunami krydsede hav uden kaptajn

En skib, der forsvandt i den japanske tsunami, har taget turen over verdens største hav og er endt i Canada

En forsvundet fisketrawler, som skyllede væk fra Japans østkyst for mere end et år siden, da den voldsomme tsunami ramte, er nu fundet i god behold - på den anden side af Stillehavet. Det skriver CNN.

- Det ser ud til at være i rimelig god forfatning og har ruststreger, fordi den har været derude i et år, fortæller Marc Prouclx fra den canadiske kystredningstjeneste i provinsen British Columbia.

Fiskefartøjet har tilsyneladende passet sig selv og drevet hvileløst rundt på havene uden kaptajn eller besætning i 12 måneder, lyder det.

Der er ingen tegn på, at skibet lækker olie, og myndighederne har allerede sporet ejeren ved hjælp af et id-nummer på skroget.

Det japanske skib blev fundet af en flypatrulje fra det canadiske militær og er en del af et større havområde fyldt med vraggods, som blev skabt i kølvandet på naturkatastrofen, der rystede Japan 11. marts sidste år.

Her blev den nordøstlige del af landet ramt af et sønderlemmende jordskælv med en styrke på 9,0 på richterskalaen.

Skælvet ramte ud for Japan og udløste enorme flodbølger, der skyllede ind over landets kyststrækninger og smadrede hele bysamfund.

En tsunami på anslået 14 meter buldrede hen over forsvarsværkerne i Fukushima og oversvømmede et atomkraftværk. Tre af værkets seks reaktorer nedsmeltede.

Katastroferne kostede omkring 19.000 menneskeliv, mange flere blev kvæstet, og langt flere igen mistede deres hjem og levebrød. Ved atomkraftværket blev flere end 80.000 mennesker evakueret.