Oprørere: 144 dræbt på én dag i Syrien

Mindst 144 mennesker har mandag mistet livet i kampe i Syrien, beretter oprørsgrupper. 104 er dræbt i Homs

Syriens regime strammer grebet om landets befolkning. Mandag melder oprørere fra oppositionen om, at mindst 144 har mistet livet i landet - deriblandt 64, som er omkommet i en "forfærdelig" massakre i oprørsbyen Homs.

Det skriver CNN.

De 64 mennesker, som mistede livet i Homs, forsøgte at flygte fra et kvarter i byen, men blev dræbt ved en oprørspost, meddeler et lokalt netværk af aktivister i Homs.

- Meldingerne lyder på, at sikkerhedsstyrkerne kidnappede kvinder, siger en kilde i byen.

I alt er 68 mennesker blevet dræbt mandag i den vestlige udkant af Homs i et landområde mellem landsbyerne Ram al-Enz og Ghajariyeh, siger den London-baserede menneskeretsgruppe Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder.

- Hæren skyder fra hovedgaderne ind i de små sidegader, sagde aktivisten Mohammad al-Homsi, som er i Homs, til Reuters.

Der er efter alt at dømme tale om, at de to grupper refererer til den samme begivenhed.

I alt skal 104 have mistet livet i Homs mandag, som er den by, hvor oprøret mod det syriske regime under ledelse af præsident Bashar al-Assad har været stærkest. Tabstallet stammer fra det lokale netværk af aktivister i byen.

De voldsomme uroligheder i landet ser altså ud til at fortsætte, selvom myndighederne mandag har offentliggjort resultatet af weekendens folkeafstemning om en ny forfatning.

Ifølge tallene stemte et stort flertal for forfatningen, der ifølge Assad-regimet skal vise vilje til reformer.

Ifølge analytikere er forfatningen dog blot med til at sikre Assad magten i mange år endnu, og den nye forfatning er af oppositionen og iagttagere blevet betegnet som en farce.

Iagttagere mener, at over 7600 mennesker er blevet dræbt i Syrien, siden protesterne mod præsident Bashar al-Assads regime begyndte i marts 2011.