Røde Kors henter sårede ud af Homs

Sårede journalister og ligene af to dræbte journalister er evakueret fra Homs i Syrien, oplyser Røde Kors.

Ambulancer kom fredag ind i den belejrede bydel Baba Amro i Homs for at evakuere sårede fra området, som i ugevis er blevet bombarderet af Syriens militær.

To sårede vestlige journalister og ligene af to dræbte vestlige journalister blev også hentet ud under operationen, oplyser Den Internationale Røde Kors Komité, ICRC, i Damaskus.

Den amerikanske journalist Marie Colvin og den franske fotojournalist Remi Ochlik blev dræbt onsdag under et granatbombardement, der ramte et primitivt mediecenter i området.

- De fire vestlige journalister var omfattet af operationen, hvor der var indsat 11 ambulancer og andre køretøjer, siger talsmanden Saleh Dabbakeh.

Nødhjælpsgrupperne begyndte ifølge Syriens Røde Halvmåne også at evakuere sårede og syge kvinder og børn fra Baba Amro.

- Det er et skridt fremad, siger ICRC's talskvinde i Geneve, Carla Haddad.

Alene fredag skal 22 civile have mistet livet i Homs, en højborg i oprøret mod præsident Bashar al-Assad, og oprettelsen af humanitære korridorer er blevet diskuteret længe.

Ved Syrien-konferencen i Tunis fredag blev Syriens regime i flere udkast til sluterklæringen opfordret til at indstille alle voldshandlinger og lade FN og nødhjælpsgrupper levere humanitær hjælp til civile.

De over 60 lande i gruppen Syriens Venner lover i et udkast at levere hjælp inden for 48 timer, hvis den syriske regering stopper alle angreb.

Men deltagerne i konferencen har begrænsede muligheder for at handle, da Rusland og Kina har sat foden ned mod resolutte indgreb i konflikten ved at nedlægge veto i FN's Sikkerhedsråd.

Gruppen Syriens Venner blev dannet som en reaktion på Kinas og Ruslands obstruktion af en FN-indsats mod blodbadet i Syrien.