Passager på dødstoget: Vi fløj gennem luften

Redningsmandskabet kæmper fortsat med at få overblik over togkatastrofen i Argentina

Det var midt i det travleste morgenrush i Buenos Aires, at et tog med mere end 800 mennesker ombord bragede ind på Once-stationen, som er en af byens hovedstationer, og kolliderede med en perron, efter bremserne havde svigtet.

- Pludselig føltes det som en eksplosion, og vi fløj bogstavelig talt gennem luften. Folk blev kastet rundt, og der var blod og sårede overalt, fortæller passageren Fabio ifølge norske VG til lokal presse umiddelbart efter ulykken.

Alt smeltede sammen
Toget skal have kørt mellem 20 og 30 kilometer i timen, da det forulykkede på stationen. Sammenstødet var så kraftigt, at de bagerste vogne pløjede sig op til seks meter ind i vognen foran.

- Alt var som smeltet sammen. Sæderne var væk. Folk knuste ruderne, som fortsat var hele, og hoppede ud af dem, siger passageren til avisen og tilføjer, at det virkede som om, de første redningsfolk på stedet var overvældet af omfanget af katastrofen.

Mindst 600 menensker er kvæstede ved ulykken og flere af dem alvorligt, ligesom myndighederne i Argentina frygter, at dødstallet, der har rundet 49, vil fortsætte med at stige.