Amerikanske elitesoldater døde i Afrika

Fire soldater fra de amerikanske specialstyrker døde, da deres spionfly styrtede ned et sted i Østafrika

(Arkivfoto: Pilatus Aircraft)
(Arkivfoto: Pilatus Aircraft)

Hvor de præcist døde, og hvad de lavede, er stadig en hemmelighed, men nu er det kommet frem, at fire amerikanske elitesoldater lørdag døde i Østafrika.

Det bekræfter talsmanden for deres enhed, Amy Olive, over for Wireds Danger Room.

De fire mænd, Ryan P. Hall, Nicholas F. Whitlock, Justin J. Wilkens og Julian S. Scholten, døde, da deres spionfly styrtede ned i nærheden af Djibouti i Østafrika.

Der var ifølge talsmanden 'ingen indikation på fjendtlig beskydning', da flyet styrtede ned på vej tilbage fra en mission, der 'havde med ISR' at gøre. Altså efterretning, overvågning og rekognoscering for eliteenheder på jorden. Der blev dog set røg fra flyet, inden det styrtede. Årsagen er stadig ukendt.

Ombygget civilt fly
Styrtet skete i nærheden af Camp Lemonnier i Djobouti.

Flyet, de styrtede i, var et U-28, der på trods af sine ombygninger, er næsten identisk med det civile Pilatus PC-12 propelfly, der bliver drevet frem af en enkelt motor.

Det ombyggede civile fly kan med sine sensorer og kameraer være 'øje i det høje' for soldater på jorden. Den lille flyver behøver ingen lang landingsbane, men kan lette og lande på grus og græs, hvilket gør den ideel til opgaver i Afrika.

De amerikanske eliteenheder optrapper i disse måneder den hemmelige krig i Østafrika, hvor Navy SEALs for nylig befriede to gidsler - en amerikaner og en dansker.

Ifølge det amerikanske forsvarsministeriums pressemeddelelse, var soldaterne dog udsendt i forbindelse med krigen i Afghanistan.

1 af 2 Det var et fly, der for det utrænede øje lignede dette Pilatus PC-12, der styrtede ned. (Arkivfoto: Pilatus Aircraft)
2 af 2 (Arkivfoto: Pilatus Aircraft)