Blodet flyder fortsat i Syrien: 56 dræbt

Der meldes om mange dødsofre i Syrien, hvor blodsudgydelserne fortsætter med uformindsket styrke

Blodbadet fortsætter i Syrien.

Mindst 56 personer, heraf 23 civile, har søndag mistet livet i voldelige episoder, der har fundet sted i forskellige steder af landet.

Oplysningen stammer fra Syrian Observatory for Human Rights, en menneskeretsgruppe, der er blandt kritikerne af det syriske regime, som gruppen anklager for at myrde løs på uskyldige borgere.

Søndagens drab har angiveligt fundet sted både i den uroplagede Homs-provins, i Idlib i den nordvestlige del af landet samt tæt på hovedstaden Damaskus.

Herfra regerer landets hårdt pressede enehersker, præsident Bashar al-Assad, som isoleres mere og mere på den internationale scene.

Han undgik lørdag en fordømmende FN-resolution fra verdenssamfundet, fordi russerne og kineserne blokerede i Sikkerhedsrådet.

Den russisk-kinesiske veto har vakt furore over hele verden, og den amerikanske udenrigsminister, Hillary Clinton, frygter, at opstanden mod Assad-regimet kan "eskalere til en brutal borgerkrig".

Den franske præsident, Nicolas Sarkozy, siger, at den "syriske tragedie må stoppe".

Han mener, at styret i Damaskus kun har svaret med "benhård undertrykkelse" og "endeløse løfter" på den prodemokratiske opstand i landet, som tog fart i marts 2011.

Fredag kostede et angreb på oprørsbyen Homs ifølge menneskeretsgrupper mindst 217 personer livet, mens hundredvis blev såret.