To kvindelige turister frigivet i Sinai

Bevæbnede mænd stoppede turistbus og bortførte to kvinder. Får igen betydning for danske charterrejser nu

Bevæbnede beduiner på Egyptens Sinai-halvø frigav sent fredag to amerikanske turister og deres egyptiske guide, som de havde bortført tidligere på dagen i et øjensynligt forsøg på at få løsesum, siger sikkerhedskilder.

Bortførelsen skete i det sydlige Sinai, der er et vigtigt turistcenter for Egypten. Sikkerheden i den isolerede ørkenregion er blevet stadig dårligere, efter at præsident Hosni Mubarak blev tvunget til at gå af under en folkelig opstand i februar.

De to turister var med i en gruppe på fem, der var på vej fra Skt. Katharina klosteret i det centrale Sinai til feriebyen Sharm el-Sheikh, da deres minibus blev stoppet af mænd bevæbnet med maskinpistoler, siger kilderne.

Først krævede bortførerne alle turisternes penge og værdigenstande, hvorefter de bortførte de to kvinder og deres guide, som om det var et pludseligt indfald.

Efter en del timer blev de to kvinder og deres guide meldt frigivet efter forhandlinger.

- Det er første gang, at vi ser en episode som denne i Sinai, siger direktør for Star Tours Stig Elling.

Der er ifølge direktøren omkring 600 danskere i regionen og omkring 3000 danske turister i hele Egypten.

- Det får ingen betydning for vore rejser, men vi følger udviklingen nøje gennem vore agenter og folk dernede, siger han og tilføjer:

- Det er Udenrigsministeriets rejsevejledninger, som er afgørende for vores dispositioner.

Stig Elling siger imidlertid, at bortførelsen har medført, at udflugter til Skt. Katharina klosteret er blevet indstillet indtil videre.

Beduiner i Sinai, der klager over at blive diskrimineret af myndighederne, har flere gange angrebet politistationer og blokeret indfaldsveje til byer for at vise deres utilfredshed.

I sidste måned tilbageholdt beduiner 50 tyske og britiske turister, hvis bus ved et uheld kørte ind i en vejspærring, som de havde opsat. Turisterne fik lov at køre videre efter nogle få timer.