Annonce:
Annonce:

FN: 4000 er dræbt under uro i Syrien

FN's kommissær for menneskerettigheder siger, at situationen i Syrien er tæt på borgerkrig

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Antallet af dræbte i Syrien siden marts, hvor opstanden mod regimet begyndte, er på over 4.000, siger FN's kommissær for menneskerettigheder, Navi Pillay.

- Vi anslår antallet til 4.000, men vi får oplysninger om, at det er langt flere siger hun og tilføjer, at situationen i landet kan betegnes som en borgerkrig.

Pillay leder fredag en særlig session i Menneskerettighedsrådet, hvor rapporter fra uafhængige observatører i Syrien vil blive gennemgået.

Den uafhængige Undersøgelseskommission sagde mandag, at syriske soldater har begået forbrydelser mod menneskeheden. Blandt andet med drab og tortur af børn.

- Kommissionen er dybt bekymret over de forbrydelser mod menneskeheden, der er begået forskellige steder i Syrien i den periode, vi har undersøgt, hedder det i en erklæring fra Den Uafhængige Undersøgelseskommission for Syrien.

Syrien er 'ansvarlig for ulovlige handlinger, heriblandt forbrydelser mod menneskeheden, som er begået af medlemmer af Syriens militær og sikkerhedsstyrker som dokumenteret i denne rapport', hedder det i den 39 sider lange rapport til FN's Menneskerettighedsråd.

Blandt de forbrydelser, kommissionen opregner, er henrettelse, tortur, voldtægt, herunder voldtægt af børn, vilkårlige fængslinger og bortførelser under det syriske styres angreb på prodemokratiske demonstranter siden marts.

Aktivister siger, at op imod 30.000 mennesker er blevet fængslet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: