Gaddafis datter: Far kæmper på fronten

Ifølge den libyske leders datter er Muammar Gaddafis kampånd intakt og han tager del i kampene

Ifølge Aisha Gaddafi, den afsatte libyske leder Muammar Gaddafis datter, så har hendes far det godt og kæmper på barrikaderne inde i Libyen.

- Vær tryg. Den store leder er ved godt mod. Han bærer våben og kæmper på fronterne, siger hun i en telefonbesked videreformidlet af den syrisk baserede tv-station Arrai, der ofte bringer udtalelser fra Gaddafi eller oberstens familiemedlemmer.

- I kan være stolte af jeres leder, siger hun i talen til Libyens "modstandsdygtige befolkning".

Aishar Gaddafi flygtede sammen med sin mor og to brødre til nabolandet Algeriet i slutningen af august.

Samtidig opfordrer Aisha den libyske befolkning til at rejse sig mod de nye magthavere i landet.

Hun siger, at medlemmerne af Det Nationale Overgangsråd (NTC), der nu anerkendes som de retmæssige ledere i Libyen, er en flok forrædere, der har svigtet deres løfter til Muammar Gaddafi.

Aisha Gaddafi advarer befolkningen om, at når modstanderne af styret på den måde kan svigte sine løfter, så kan det samme gentage sig senere.

- De, der har svigtet deres troskabsløfter, kan gøre det samme over for jer, siger hun.

Det har tidligere været fremme, at Gaddafi uden held har forsøgt at få lov til at krydse grænsen til Algeriet, og dermed blive genforenet med sin nærmeste familie.

Aisha fik sammen med sin mor Safiya og to af sine brødre, Hannibal og Muhammed, lov til at slippe ind i Algeriet den 29. august af "humanitære årsager".

Hvor Gaddafi befinder sig, er fortsat uvist. Der er meldinger om, at han er i den sydlige del af Libyen.

- General Belgasem al-Abaaj, der blev tilgangetaget mandag, fortæller, at Gaddafi kontaktede ham telefonisk for ti dage siden. Gaddafi bevægede sig da mellem oasebyerne Sabha og Ghat, siger en repræsentant for NTC til nyhedsbureauet AFP.