Skrækslagne familier flygter fra jordskælv

Mange indbyggere i Christchruch i New Zealand opholder sig ude i det fri af frygt for nye efterskælv

En serie kraftige jordskælv har på ny jaget en skræk i livet på indbyggerne i den newzealandske by Christchurch, og mange opholder sig ude i det fri af frygt for nye skælv. (Foto: AP)
En serie kraftige jordskælv har på ny jaget en skræk i livet på indbyggerne i den newzealandske by Christchurch, og mange opholder sig ude i det fri af frygt for nye skælv. (Foto: AP)

En serie kraftige jordskælv har på ny jaget en skræk i livet på indbyggerne i den newzealandske by Christchurch, og mange opholder sig ude i det fri af frygt for nye skælv.

Ingen omkom ved mandagens skælv, og kun enkelte fik mindre knubs. Men frygten sidder stadig i indbyggerne, da skælvet kommer kun fire måneder efter, at et endnu voldsommere jordskælv kostede 181 mennesker livet i byen.

- Dette var en forfærdelig påmindelse, siger Mike Barry, hvis søster omkom ved skælvet i februar.

Han var mandag med i et møde, der skulle klarlægge årsagerne til de store ødelæggelser og mange omkomne efter skælvet i februar, da jorden igen pludselig begyndte at ryste kraftigt.

Læs også: Jordskælvets yngste ofre

Han og mange deltagere i mødet løb ud på gaderne af frygt for nye sammenstyrtninger.

Mandagens skælv havde en styrke på 5,2 og var dermed noget svagere end skælvet i februar, der målte 6,3.

Læs også: Hjerteskærende sms fra begravet datter

Mange ansatte i kontorbygninger søgte tilflugt i parker og på åbne pladser, hvor de sad i små grupper og forsøgte at få overblik over situationen.

- Nu er det slut. Jeg forlader byen for stedse. Jeg vil ikke have mine børn i Christchurch, siger en indbygger til britiske BBC.

- Det bliver en lang og bange nat. Det er realistisk, at der kommer flere rystelser, siger Bob Barker, borgmester i Christchurch.

Elforsyningen i byen blev slået ud flere steder og mindst 50.000 er uden strøm. Mange af de bygninger, der var ved at blive genopbygget, har taget skadet. Adskillige bygninger bliver nu sandsynligvis helt opgivet og jævnet med jorden.