Såret Saleh er landet i Saudi-Arabien

Yemens vicepræsident leder landet, mens præsident Saleh modtager lægebehandling i Saudi-Arabien, siger kilder.

Yemens præsident Ali Abdullah Saleh. (Foto: AP)
Yemens præsident Ali Abdullah Saleh. (Foto: AP)

Yemens præsident, Ali Abdullah Saleh, er nu ankommet til Saudi-Arabien for at blive behandlet for sine kvæstelser efter fredagens raketangreb mod præsidentpaladset.

- Han er netop landet i Saudi-Arabien, fortæller en saudisk kilde ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Samtidig skal Yemens vicepræsident, Abd-Rabbu Mansour Hadi, have overtaget rollen som fungerende præsident og øverstkommanderende for de væbnede styrker, meddeler unavngivne kilder til tv-stationen al-Jazeera.

En saudiarabisk embedsmand har tidligere oplyst til Reuters, at Saleh ville ankomme lørdag aften.

- Han kommer for at få medicinsk behandling. Vi er det nærmeste land, og vi har mulighederne, siger den unavngivne embedsmand.

På spørgsmålet om, hvorvidt Saleh dermed har opgivet magten, nøjes embedsmanden med at gentage, at Saleh "kommer for at få medicinsk behandling".

Andre kilder siger til al-Jazeera, at den yemenitiske præsident allerede er ankommet til nabolandet.

Yemens viceinformationsminister, Mohammed Ijendi, afviser imidlertid oplysningerne.

- Hans helbred er fint, og der er ikke noget at være bekymret for, siger Ijendi.

Unavngivne kilder tæt på præsidenten siger imidlertid til britiske BBC, at Saleh er såret af en næsten 7,6 centimeter lang granatsplint, der har ramt ham under hjertet og har punkteret hans ene lunge.

Han skal desuden have fået andengradsforbrændinger på brystet og i ansigtet.

Det internationale samfund presser på for, at Saleh skal gå af efter næsten 33 år ved magten. Men hvis han forlader Yemen, kan det blive vanskeligt for ham at fastholde magten, og det kan blive første led i en magtoverdragelse, skriver Reuters.

Seks andre sårede embedsmænd, heriblandt premierministeren, er allerede sendt til behandling i nabolandet.

Præsidenten talte fredag aften til sit folk i en båndet tale. Her understregede han, at han kun var lettere såret, og gav en "kriminel bande" skylden for angrebet på paladset.

Men Saleh har ikke vist sig offentligt eller på tv efter angrebet, hvilket giver næring til rygter om, at han er hårdere såret, end han giver udtryk for.