Syrien løslader demokratifanger

Den syriske ledelse har beordret personer, som er anholdt under den seneste tids demonstrationer, løsladt

Syriens præsident, Bashar Assad, har beordret alle fanger, der er anholdt under de seneste ugers demonstrationer for demokrati og frihed, sat på fri fod.

Det meddeler det statskontrollerede tv, som dog tilføjer, at personer, der har begået forbrydelser "imod nationen og dens borgere", forbliver bag tremmer.

Der er ikke oplyst tal på hverken anholdte, løsladte eller demonstranter, som så ikke løslades.

- Præsident Assad har besluttet at løslade alle tilbageholdte, som ikke har begået forbrydelser imod nationen og dens borgere, siger det statslige tv.

Løsladelsen regnes for præsidentens seneste forsøg på at tage brodden ud af de demonstrationer, der begyndte midt i marts.

Siden da synes demonstrationerne at have bredt sig til flere og flere byer i landet, og Assad har sat sine sikkerhedsstyrker ind imod demonstranterne.

Menneskerettighedsorganisationen Human Rights Watch sagde i tirsdags, at op til 130 mennesker er dræbt i sammenstød mellem demonstranter og sikkerhedsstyrker.

Torsdag fik Syrien også en ny regering. Den gamle blev afsat den 29. marts under det, der også lignede et forsøg på at komme demonstranterne i møde.

Den nye regering ledes af Adel Safar, der var landbrugsminister i den gamle regering.

Walid Moualem er også udenrigsminister i den nye regering.