Mubarak og hans sønner tilbageholdes af politiet

Egyptens tidligere præsident Hosni Mubarak og to af hans sønner tilbageholdes af politiet i 15 dage

Mubaraks sønner tilbageholdes på grund af beskyldninger om korruption. (Foto: AP)
Mubaraks sønner tilbageholdes på grund af beskyldninger om korruption. (Foto: AP)

Den tidligere egyptiske præsident, Hosni Mubarak, og to af hans sønner tilbageholdes af politiet i 15 dage, oplyser statsanklagemyndigheden.

Det er blevet offentliggjort onsdag morgen i en udtalelse på Facebook, skriver AP.

Det er statsanklager Abdel Maguid Mahmoud, der har givet bemyndigelse til en tilbageholdelse af den tidligere præsident.

Det sker 'som led i en efterforskning af magtanvendelsen mod demonstranter under demonstrationerne i januar og februar'.

Den afsatte præsident er imens indlagt og overført til intensiv behandling på et hospital i Sharm el-Sheikh i Sinai-ørkenen, rapporterede egyptiske medier tirsdag.

Indlagt på hospitalet
Den 82-årige Mubarak, der blev tvunget fra magten efter næsten 30 år som præsident, er indlagt på Det Internationale Hospital i Sharm el-Sheikh.

- Tidligere præsident Hosni Mubarak er i intensiv behandling efter at have fået et hjerteanfald, skrev Mena, Egyptens officielle nyhedsbureau.

Det vides endnu ikke, om han skal blive på hospitalet, imens han er tilbageholdt.

Tidligere tirsdag aften rapporterede det statslige tv, at Mubarak fik hjerteproblemer, da han blev afhørt i forbindelse med misbrug af statslige midler.

Den arabiske satellitkanal al-Arabiya har citeret en leder på hospitalet for at sige, at ekspræsidenten ikke er så syg, at afhøringen af ham må indstilles.

Ifølge tv-stationen er justitsminister Mohamed el-Guindy på hospitalet, og han er med til at afhøre Mubarak.

Det statslige tv siger, at Mubaraks sønner tilbageholdes på grund af beskyldninger om korruption, men statsanklagemyndigheden i Kairo er også ved at undersøge om de var med til at planlægge voldelige angreb på aktivister.