Annonce:
Annonce:

ekstrabladet.dk beklager: Billedet var et falsum

Et billede fra 'den glemte krig' i Elfenbenskysten har desværre vist sig at være af ældre dato - og muligvis fra Nigeria. Vi beklager

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Tidligere tirsdag bragte ekstrabladet.dk en artikel med rubrikken 'Her er billedet der ikke måtte slippe ud'. I artiklen indgik et billede af forkullede lig, der ifølge vores kilde i landet var autentisk og viste brændte ofre fra kampene i storbyen Abidjan.

Imidlertid er ekstrabladet.dk nu blevet gjort bekendt med, at billedet angiveligt stammer fra en ulykke, hvor en tankvogn eksploderede i Congo i 2009. Så sent som i januar i år optrådte det voldsomme billede i en artikel på et nigeriansk nyhedssite, der omhandlede religiøse drab i Jos-provinsen.

Ekstra Bladet har normalt gode lokale journalistiske kilder i Elfenbenskysten. Men denne gang svigtede de. Vi fik billedet sendt af vores kilde, der selv er journalist og arbejder for et stort internationalt pressebureau i Abidjan i Elfenbenskysten. I dette tilfælde forsikrede kilden os, at billedet var ægte og taget af en lokal fotograf.

Vi fik en beskrivelse af omstændighederne for billedet. Vi forsøgte derefter at få vished for ægtheden ved at dobbeltjekke hos en anden lokal kilde, der også forsikrede ægtheden. Tilbage står, at vi valgte at stole på vores to af hinanden uafhændige kilder, der også viste sig at være ført bag krigsmaskinens lys.

Vi beklager fejltagelsen med billedet. Det ændrer dog ikke på, at Elfenbenskysten i månedsvis har været plaget af hårde kampe.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: