Hjerteskærende sms fra begravet datter

Forældrene til en filippinsk sprogstuderende i Christchurch i New Zealand modtog beskeder fra deres datter, mens hun lå begravet under ruinerne

Myndighederne er næsten sikre på, at der ikke er nogen overlevende tilbage i CTV-bygningen. Op imod 120 lig forventes at være begravet i bygningens ruiner. (Foto: Google Streetview/Pernille Holbøll/AP)
Myndighederne er næsten sikre på, at der ikke er nogen overlevende tilbage i CTV-bygningen. Op imod 120 lig forventes at være begravet i bygningens ruiner. (Foto: Google Streetview/Pernille Holbøll/AP)

’Mor, jeg blev begravet’. Sådan lød den første besked til Linda Amantillo.

40 minutter senere tikkede den næste besked ind, ’Mor jeg kan ikke bevæge min højre hånd’. Herefter fik Linda Amantillo et kort opkald fra sin datter. Hun lå begravet under murbrokkerne i Christchurch i New Zealand.

Datteren tryglede om, at forældrene skulle sende hjælp. Det er det sidste livstegn familien Amantillo fra Filippinerne har fået fra deres 23-årige datter Louise Amantillo.

Hun er blandt de mange studerende, der savnes.

- Hendes stemme rystede, ligesom hvis hun var meget bange. Jeg vidste, hun havde smerter, siger Linda Amantillo til nzherald.co.nz.

Den værst tænkelige besked
Hun håber desperat på, at hendes datter stadig er i live tre dage efter jordskælvet. Desværre er chancerne små. Louise Amantillo befandt sig nemlig sammen med en masse andre sprogstuderende i CTV-bygningen i Christchurch.

Her er myndighederne næsten sikre på, at der ikke er nogen overlevende tilbage i ruinerne. De mener, at op imod 120 lig er begravet der.

Mange af de pårørende til de savnede studerende lander i Christchurchs lufthavn i dag.

- Der vil være familier, som får de værst tænkelige nyheder i løbet af de næste par dage. Det er ikke bare New Zealands tragedie, det er en tragedie, der vil berøre mange familier rundt om i verden, fortalte New Zealands udenrigsminister, Murray McCully.

Det officielle dødstal efter jordskælvet er oppe på 113, men mere end 200 savnes stadig.

Læs også: 48 sprogskoleelever savnes i New Zealand

1 af 2 Et hjælpeteam fra Japan skal fredag til at undersøge den ødelagte CTV-bygning i Christchurch, New Zealand. (Foto: AP)
2 af 2 Myndighederne er næsten sikre på, at der ikke er nogen overlevende tilbage i CTV-bygningen. Op imod 120 lig forventes at være begravet i bygningens ruiner. (Foto: Google Streetview/Pernille Holbøll/AP)