23 soldater døde forgæves

De faldt det samme sted i Afghanistan - nu trækker danskerne sig ud af området og overlader det til Taliban

39 soldater er indtil videre kommet hjem i kiste fra Afghanistan. 23 af dem faldt i det område, hvor Danmark nu trækker sig ud. (Foto: Claus Bjørn Larsen)
39 soldater er indtil videre kommet hjem i kiste fra Afghanistan. 23 af dem faldt i det område, hvor Danmark nu trækker sig ud. (Foto: Claus Bjørn Larsen)

Et flerårigt og storstilet forsøg på at erobre Green Zone i Helmands Upper Gereshk Valley fra Taliban har kostet 23 danske soldater livet og et utal af hårdt sårede og lemlæstede.

Nu har den danske hær trukket sig tilbage fra en stor del af zonen og opgivet flere hårdt tilkæmpede baser, skriver Ekstra Bladet torsdag.LÆS OGSÅ: 'Ingen anede, hvor blodigt det var'Det får en del soldater til at rase over, at deres kammerater døde forgæves, efter danskerne har forladt baserne Budwan (tidligere Armadillo) og Rahim (tidligere Sandford).

Kæmpe fejltagelse
Kenneth Kaup Pedersen var med til det første fremstød ind i green zone i 2007 og blev 19. september såret under ildkamp med Taliban. Han er i dag erklæret 15 procent invalid.

– Jeg bliver gal, når jeg tænker på mine kammerater, som har mistet livet for det område, man nu bare giver tilbage til Taliban. Det er grotesk, at de høje herrer ikke er bedre til at forklare, hvad der sker, siger den 25-årige soldat til Ekstra Bladet torsdag.

En anden soldat kalder operationen en kæmpe fejltagelse, som ikke er så mange liv værd, og selv en officer siger til Ekstra Bladet, at Taliban sidder på området.

LÆS MEGET MERE I EKSTRA BLADET TORSDAG - køb det her

- Disse 23 soldater døde forgæves

- Oberst: Taliban har fået mere rum

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Kim Vangkilde
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen