Løkke fordømmer Nordkoreansk angreb

- Vi ser med stor alvor på situationen på den koreanske halvø, siger statsmininster Lars Løkke Rasmussen

- Det er vigtigt, at vi med én stemme fordømmer det nordkoreanske angreb, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.
- Det er vigtigt, at vi med én stemme fordømmer det nordkoreanske angreb, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen sagde tirsdag på sit ugentlige pressemøde, at regeringen på det skarpeste fordømmer Nordkoreas granatangreb på den sydkoreanske ø Yeonpyeong.

Angrebet omfattede 200 granater og begyndte klokken 06.34 og resulterede i hidtil to dræbte og to hårdt sårede og en mindre gruppe med mindre kvæstelser.

De dræbte og hårdt sårede er alle soldater.

Lars Løkke var klar i sin udtalelse om angrebet:

- Jeg fordømmer Nordkoreas angreb, som jeg opfatter som en åbenlys militær provokation, siger Lars Løkke Rasmussen.

Samtidig roste statsministeren Sydkorea, der har besvaret granatangrebet, men angiveligt ikke har grebet til overdreven magtanvendelse.

- Sydkorea har udvist stort mådehold og har bidraget til, at konflíkten ikke er eskaleret - det er meget prisværdigt. Vi ser med stor alvor på situationen, som vi følger meget nøje, siger Lars Løkke, der tilføjer, at situationen på den koranske halvø længe har været præget af spændinger og gentagne provokationer.

Løkke mener, at det er vigtigt med en entydig fordømmelse.

- Det er vigtigt, at det internationale samfund står sammen og med én stemme fordømmer det nordkoreanske angreb og holder et hårdt pres på Nordkorea, samtidig med, at vi forsøger at facilitere og støtte op om sekspartforhandlingerne, siger Lars Løkke Rasmussen.