Annonce:
Annonce:

Danske soldater dræbte fem-årig

En dansk patrulje ramte ved et uheld en lille pige under skudveksling

(Arkivfoto: Thomas Sjørup)
(Arkivfoto: Thomas Sjørup)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Danske soldater skød og dræbte sidste år en fem-årig pige under en skudveksling i Afghanistan. En 10-årig pige samt en tredje person blev såret.

Den hændelse er blandt de rapporter om kamphandlinger, som The Guardian har publiceret, og som angiveligt er blevet lækket via hjemmesiden wikileaks.LÆS OGSÅ: Henrettelser og fejlbombninger i AfghanistanIfølge rapporten blev den danske patrulje beskudt og svarede igen med blandt andet maskingeværer. I første omgang blev der ikke observeret nogen civile i området, men et par timer efter skueepisoden dukkede en gruppe afghanere op med tre sårede på basen Joboland.

Her viste det sig, at den femårige pige var blevet skudt i hovedet, mens en 10-årig pige var blevet ramt i låret. Også pigernes far var blevet ramt. Han havde en skade på det ene ben.

Annonce:

Task Force Helmand iværksatte efter episoden en undersøgelse af episoden for at finde ud af om taktik og procedurerne ved møder med små grupper af modstandere skulle ændres. Der blev i den forbindelse holdt shura - en konsultation - med de ældre i området Nawah-ye-Barakzal.NB! Af rapporten fremgår det, at der er tale om en dreng. Rapporten bygger dog på tidligere informationer. Senere blev det slået fast, at det var en pige.

Se HOKs omtale af skudepisoden her

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: