Taleban-krigere stormer Kabul

20 oprørere på selvmordsmission har angrebet den afghanske hovedstad med sprængstoffer og maskingeværer

Røgen stiger op fra det centrale Kabul, efter voldsomme ildkampe mellem politi og Taleban-oprørere. (Foto: AP)
Røgen stiger op fra det centrale Kabul, efter voldsomme ildkampe mellem politi og Taleban-oprørere. (Foto: AP)

To eksplosioner - den ene meget voldsom - har ramt Kabul, hvor Taleban og sikkerhedsstyrker er i skudkampe ved ministerier og præsidentpaladset, skriver CNN.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters er oprørerne nået frem til et område i hovedstadens stærkt bevogtede centrum, der huser landets centralbank, justitsministerium og præsidentpalads.

Sikkerhedskilder har oplyst til Reuters, at der befinder sig 10 selvmordsterrorister i butikker og banker i byen.

Taleban-bevægelsen oplyser, at 20 af gruppens folk, herunder selvmordsbombere, er involveret i kampen med afghanske sikkerhedsstyrker.

- Det er os, der står bag. Målene er præsidentpaladset, finansministeriet, justitsministeriet, mineministeriet og centralbanken, siger en Taleban-talsmand til nyhedsbureauet AFP.

Han siger også, at en af de militante har sprængt sig selv i luften ved indgangen til præsidentpaladset, mens regeringskilder siger til Reuters, at væbnede mænd er trængt ind i et varehus nær justitsministeriet. Her skal en skudkamp være i gang.

Mindst to oprørere er blevet dræbt, oplyser NATO-ledede styrker i en pressemeddelelse.

En lokal forretningsmand siger, at folk flygtede fra stedet, da de hørte eksplosionerne.

- Jeg hørte en eksplosion, og vi begyndte at løbe. Men det viste sig, at vi løb i retning af eksplosionerne. Jeg så røg komme ud af en bygning nær centralbanken og præsidentpaladset, siger forretningsmanden Bahram Sarwary.

Inden meldingerne fra Taleban sagde vidner, at Kabul var ramt af to raketter.