1,5 kilo heroin fundet i forulykket togvogn

Tre dræbte topembedsmænd sad i samme vogn – myndighederne skjuler sandhed om dødstallet efter terror-eksplosionen

Politiet har fundet 1,5 kilo heroin i det forulykkede tog. (Foto: AP)
Politiet har fundet 1,5 kilo heroin i det forulykkede tog. (Foto: AP)

MOSKVA (ekstrabladet.dk): Det kan godt være et mystisk sammentræf, at politiet har fundet 1.5 kilo ren heroin til en værdi på ca. 500.000 kr. i den samme forulykkede togvogn på strækningen mellem Moskva og Skt. Petersborg hvor tre højtstående russiske embedsfolk var passagerer og mistede livet ved en kraftig bombe-eksplosion.

Men det er faktum, at myndighederne manipulerer med katastrofens detaljer og dødstallet uden at blinke.

Tv-udsendelse afbrudt
Under direkte udsendelse på statskontrollerede tv-station Vesti spurgte katastrofeministeren og general Sergej Shojgu en af sine underordnede:

- Hvor mange kister sender I fra ulykkestedet?

- 39, svarede officeren.

- Sig det engang til! – beordrede ministeren.

- 25, lød svaret.

I det øjeblik blev udsendelsen afbrudt af et reklame-indslag. Senere oplyste ministeren, at 18 passagerer fra det forulykkede tog forsvandt sporløst og er meldt savnet.

Russere mistænker mafia-krig
Det tre dræbte top-embedsfolk er Kremls chef for stats-reserver Boris Jevstratikov, tidligere senator og rigmand Sergej Tarasov og departementschef his fiskeministeriet Ljudmila Mukhina.

Mange russiske bloggere er skeptiske over, at det er 'kaukasiske terrorister', der står bag forbrydelsen. Det svirrer med rygterne om, at eksplosionen kunne være en del af mafia-krig mellem forretningsklaner, muligvis om kontrol over jernbanesystemet mellem Moskva og Skt. Petersborg.

Hjemmelavet bombe
I mellemtiden oplyser den russiske indenrigsminister Rashid Nurgaliev, at politiet har fået signalement af en mulig gerningsmand bag terror-handlingen: En 40-årig rødhåret mand.

Tidligere på dagen rapporterede den russiske efterretningschef Alexander Bortnikov til præsident Dmitrij Medvedev, at en kraftig hjemmelavet bombe på syv kilo trotyl var skyld i tog-katastrofen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere