Gade: Vores køretøjer ikke farlige

KONFRONTATION: Danske soldater i Afghanistan kalder kritiserede mandskabsvogne for blikdåser - men Forsvarsministeren kalder dem 'Ørkenens Dronning'

Ørkenens dronning, siger Gade om de køretøjer, der bliver kritiseret for manglende panser i bunden, så de bedre kan modstå bomber. (Foto: Ekstra Bladet solo)
Ørkenens dronning, siger Gade om de køretøjer, der bliver kritiseret for manglende panser i bunden, så de bedre kan modstå bomber. (Foto: Ekstra Bladet solo)

Forsvarsminister Søren Gade (V) var i dag ikke meget for at svare på Ekstra Bladets spørgsmål om, hvorfor forsvaret spiller hasard med danske soldaters liv i Afghanistan.

På Venstres landsmøde i Odense havde ministeren travlt med at komme væk, da vi opsøgte ham i mødesalen for en kommentar til dagens afsløringer om, at danske soldaters køretøjer ikke er nær så godt beskyttet som for eksempel de canadiske

-Hvad siger du til kritikken?

- Det bliver ikke ret meget. Jeg kan jo ikke sige andet end, at nu må jeg kigge på det, I har skrevet. Og så sige det, som vi før har sagt; man kan altså ikke pansere sig ud af alle problemer.

- Men du har jo lovet det optimale udstyr adskillige gange til de danske soldater. Nu siger dine egne folk, at det ikke er orden – gør det ikke indtryk på dig?

- Alt gør indtryk. Nu er det sådan, at det er forsvaret der anbefaler politikerne, hvad der skal købes ind af materiel. Og derfor vil jeg selvfølgelig gå tilbage og spørge til de problemer I rejser i artiklen. Men jeg kan bare sige, at forsvaret gør alt, hvad de kan for at sikre de danske soldater bedst muligt.

- Men der ligger dokumenter hos HOK med klare anbefalinger, som er over et år gamle?

- Nu har jeg ikke læst artiklen endnu så du er nødt til at bære over med mig og så må du vente indtil jeg kommer på arbejde i morgen og får kigget på det…

- Men hvad vil du sige til de folk, som er pårørende til soldater i kampvogne dernede, hvor det ser ud til at udstyret ikke er i orden?

- Nu vil jeg rette dig og sige, at det er ikke kampvogne. Det er køretøjer. Det er M113. Som jeg i øvrigt selv har kørt i både herhjemme og i Afghanistan. Og jeg har faktisk heller ikke – altså de soldater jeg har kørt med, de har ikke ytret mistillid til det køretøj. Jeg tror, de kalder den ørkenens dronning nede i Afghanistan, siger Søren Gade inden han haster væk fra Ekstra Bladets reporter.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere