Iran: 'Vi bliver ude i aften'

Protesterne i Teherans gader fortsætter, men demonstranterne er trætte efter at have været på gaden siden i morges. Men opbakningen er stor

Unge demonstranter hopper på skraldebøtter og sætter ild til dem under demonstrationerne i Teheran. Billedets ægthed er ikke bekræftet. (Foto fra mardomak.ws)
Unge demonstranter hopper på skraldebøtter og sætter ild til dem under demonstrationerne i Teheran. Billedets ægthed er ikke bekræftet. (Foto fra mardomak.ws)

Protesterne i Teherans gader fortsætter, og ifølge en kilde på Twitter er der blandt andet sammenstød med politiet ved Teherans Universitet. Der lyder skud, og demonstranterne blokerer gaderne med skraldebøtter

Taleghani-gaden er helt fyldt med sikkerhedsstyrker omkring den bygning, der tidligere husede den amerikanske ambassade. Flere demonstranter er angiveligt på vej ud i gaderne, efter at arbejdsdagen er slut.

Nedas mor arresteret?
Ved de seneste optøjer i sommer, blev den unge kvinde Neda symbol på protesterne mod præsident Ahmadinejads erklærede sejr ved præsidentvalget.

Neda opnåede heltestatus, da hun blev skudt, men nu er hendes mor angiveligt aktiv i protesterne mod det iranske styre, og flere rapporterer, at hun er blevet anholdt under dagens uroligheder.

Oppositions-politiker gennemtæsket
Reformist-hjemmeside Mowjcamp er i skrivende stund nede, men engelske The Guardian citerer den for, at Habiballah Peyman, et medlem af oppositionspartiet Det National-Religiøse Parti, er blevet slået hårdt ned:

- Han blev efterladt med åbent kranie at være blevet angrebet af regimetro vagtværn, der angreb ham med knibler og også smadrede hans briller, lyder reporten.

Får hjælp af beboerne
I gaderne er demonstranterne dog efterhånden også blevet trætte, efter at de har været på gaden og i smmenstød med politiet siden i morges. Men de fortsætter - blandt andet støttet af lokale beboere, der lader de unge demonstranter komme indenfor og bruge internet og telefon til at finde informationer og kontakte omverdenen.

- Internettet er meget dårligt. Jeg vil gøre mit bedste. Folk er meget venlige. Vi står sammen. Vi bliver ude i aften, skriver en iraner på Twitter.

Ifølge en anden Twitter-kilde, der angiveligt også er i Teheran, er flere unge også begyndt at kontakte deres familie for at få dem på gaden.

Ved du mere om hvad der foregår i Teheran nu? Mail os på nationen.tv@eb.dk

Ekstra Bladet og de nye medier: Ekstra Bladet bruger også Youtube, Flicker og Twitter til dækning af optøjerne i Mellemøsten. Fordi de nye medier er den hurtigste måde vi kan få et indblik i hvad der sker på stedet. Vi gør det kritisk og vi tjekker så godt vi kan. Men det går hurtigt og der er meget misinformation derude. Opdager du en fejl eller ved du mere end vi gør, så skriv til os med det samme på nationen.tv@eb.dk

Ekstra Bladet og de nye medier: Ekstra Bladet bruger også Youtube, Flicker og Twitter til dækning af optøjerne i Teheran. Fordi de nye medier er den hurtigste måde vi kan få et indblik i hvad der sker på stedet. Vi gør det kritisk og vi tjekker så godt vi kan. Men det går hurtigt og der er meget misinformation derude. Opdager du en fejl eller ved du mere end vi gør, så skriv til os med det samme på nationen.tv@eb.dk

1 af 5 Twitterprofilen GreenQuran har lagt dette billede ud af Basij-militsen på motorcykler. Det stemmer fint overens med flere rapporter om, at Basij er på motorcykler i dagens optøjer, men det kan dog ikke bekræftes. (Foto: GreenQuran/ Twitpic)
2 af 5 En demonstrant bevæger sig ud i ingenmandsland og kaster skyts mod politiet. Billedets ægthed er ikke bekræftet. (Foto fra mardomak.ws)
3 af 5 Iranere marcherer gennem gaderne i Teheran i protest mod styret. Billedets ægthed er ikke bekræftet. (Foto fra mardomak.ws)
4 af 5 twitterprofilen GreenQuran har lagt flere billeder ud, der angiveligt stammer fra sammenstødene i Teheran onsdag. Det kan dog ikke bekræftes. (Foto: GreenQuran/ Twitpic)
5 af 5 Unge demonstranter hopper på skraldebøtter og sætter ild til dem under demonstrationerne i Teheran. Billedets ægthed er ikke bekræftet. (Foto fra mardomak.ws)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere