Vittrup: Taliban kan ikke undgås i politiet

Det er umuligt at hindre Taliban i at infiltrere det afghanske politi, siger Kai Vittrup, leder af EU's politimission i Afghanistan

Den danske leder af EU's politimission i Afghanistan, Kai Vittrup, mener ikke, at man kan hindre Taliban i at infiltrere det afghanske politi, der samarbejder med Nato's styrker.Det skriver Politiken torsdag.

Vittrups udmelding kommer efter, at afghansk politimand onsdag dræbte fem britiske soldater.

- I et land, der har været i krig i 30 år, er der ingen registre, og det gør det utroligt svært at lave personundersøgelser. Vi kan spørge de ældre i samfundet og gå til nationale myndigheder, men helt sikre os mod infiltration kan vi ikke, siger Vittrup til avisen.

Drabet på de britiske soldater skete i Helmandprovinsen, tæt på det område, hvor de danske styrker opererer. Taliban har taget ansvaret for drabene.

I 2008 blev to amerikanske soldater dræbt i en lignende episode, og i oktober i år blev seks medlemmer af FN's stab dræbt af afghanere i politiuniformer.

- Jeg forstår udmærket, hvis briterne føler, at risikoen er steget, men jeg vil ikke dømme 92.000 betjente på baggrund af én mands bestialske handling, siger Kai Vittrup til Politiken.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere