Tekstilarbejdere sammen i døden

Fotografen og aktivisten Taslima Akhter har med billeder berørt hele verden. Han har kæmpet for tekstilarbejdernes forhold i Bangladesh. Dette foto er fra fabrikskollapset, som forleden kostede over 1000 mennesker livet

Taslima Akhter har de seneste fem år - som aktivist og fotograf - forsøgt at skabe opmærksomhed omkring tekstilarbejdernes forhold i Bangladesh.

Den 24. april kostede et kollaps i en bygning med en tekstilfabrik 1.125 mennesker livet. 15 blev fundet i går søndag. I dag blev eftersøgningen indstillet.

Fundet i live 17 dage efter fabrikskollaps

Ovenstående billede går nu verden rundt - uanset at man kender meget lidt til baggrunden for de to personer på billedet.

- Alle spørger om jeg ved, hvem de to ofre er og hvilket forhold de havde til hinanden. Jeg forsøger at finde ud af det, men har endnu ikke noget svar. Jeg føler et ansvar for at finde ud af mere, siger Taslima Akhter i telefon fra Dhaka til norske VG.

Hun ønsker billedet størst muligt udbredelse.

- Jeg ønsker hele verden skal kende til forholdene for arbejderne her i landet, siger Taslima Akhter.

Hun fortæller til sitet, at hun tilbragte hele ulykkesdagen på stedet og kunne se, hvordan lig og hårdt skadede blev fragtet ud af ruinerne af Rana Plaza. Ud på eftermiddagen så hun to ofre, en mand og en kvinde, såom lå med det halve af kroppen begravet under murbrokkerne. De omfavnede hinanden og blodet løb som en tåre ud af øjet på manden.

TV: Redningsarbejde endte fatalt

- Det var en virkelig smertelig oplvelse. Jeg følte det, som om jeg kendte dem. Det føltes bare så tæt på mig. Jeg så deres sidste øjeblik, hvor de tilsyneladende forsøgte at beskytte hinanden og redde livet. Billedet forfølger mig, siger fotografen ifølge Time Magazine.

Det menes at over 3000 arbejdere var i bygningen, da den styrtede sammen den 24. april. 12 personer er indtil nu anholdt, mistænkt for at have truet arbejderne til at gå ind på fabrikken, uanset at væggene i bygningen allerede havde slået revner.