Dansk soldat begravet - Farvel, Jacob

En af de to danske soldater, der blev dræbt i kamp i Afghanistan i starten af december, blev i dag begravet ved Glamsbjerg på Fyn

Den 22-årige soldat blev stedt til hvile i kirken i Glamsbjerg foran familie, venner og kolleger. (Foto: Ernst Van Norde)
Den 22-årige soldat blev stedt til hvile i kirken i Glamsbjerg foran familie, venner og kolleger. (Foto: Ernst Van Norde)

Flaget hang på halvt ved kirken i Glamsbjerg på Fyn i dag, da den danske soldat, Jacob Grønnegaard Gade, blev begravet.

Blot 22 år blev den unge 'dragon' og konstabel, der faldt i kamp mod Taleban-styrker i Afghanistan den 4. december. Her var de en del af det Jydske Dragonregiment, hvor feltpræst, Peter Bisgaard Stentoft, der stod for dagens begravelse, også kom fra.

- Der er ingen af os, der kan give mening til det som er sket. Jacob døde, som han ønskede at leve. Han følte virkelig, at han kunne være med til at gøre en forskel i Afghanistan. Han følte ikke, at sin og de danske soldaters tilstedeværelse var meningsløs. Tværtimod så vidste han, at han var med til at gøre en forskel, sagde feltpræsten.

En betragtning som hans 22-årige kusine deler.

Fantastisk bror og fætter
- Det valg, du tog, fik den værste konsekvens, men du skal vide, at jeg er utrolig stolt af dig. Det er vigtigt at vælge de ting i livet, som man elsker, og det gjorde du. Jeg har været tom for ord i flere dage. Jacob, du var en fantastisk fætter. Jeg mindes en masse gode stunder i farfars værksted, skriver kusinen, Janni Gade Brandt, på fætterens mindegruppe på Facebook.

Til Ekstra Bladet siger hun, at hun - ligesom resten af familien - ikke vil citeres yderligere i pressen.

Tidligere på ugen var Ekstra Bladet i kontakt med den afdøde soldats søster, Christina Grønnegaard Gade.

- Det er stadig meget uvirkeligt, at Jacob ikke lige ringer hjem og siger 'hej søs'. Min mor og jeg er meget berørt over alle dem, der tænker på Jacob og på os. Det er dejligt og hjælper en smule på den sorg, vi bærer rundt på, sagde hun.

Den anden danske soldat, overkonstabel Dan Gyde, der forsøgte at redde Jacob Grønnegaard Gade ud af krydsilden, men selv blev dræbt, bliver begravet i morgen i Randers.

1 af 4 Soldaterkammeraterne bar den afdøde soldat, Jacob Grønnegaard Gade, kiste efter ceremonien i kirken. (Foto: Ernst Van Norde)
2 af 4 Søsteren, Christina Grønnegaard Gade, i hvid frakke gik bag kisten med sin kæreste. Foran dem var moderen og stedfaderen. (Foto: Ernst Van Norde)
3 af 4 Fynboen Jacob Grønnegaard Gade døde i kamp i Afghanistan. (Foto: HOK)
4 af 4 Den 22-årige soldat blev stedt til hvile i kirken i Glamsbjerg foran familie, venner og kolleger. (Foto: Ernst Van Norde)

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere