Protester i Bangkok forværrer situation

Rivaliserende demonstrationer i Bangkok får spændinger til at tage til

Det rødklædte regeringstilhængere fyldte søndag Bangkoks gader, her med den forhenværende og eksilerede premierminister Thaksin Shinawatra. (Foto: AP)
Det rødklædte regeringstilhængere fyldte søndag Bangkoks gader, her med den forhenværende og eksilerede premierminister Thaksin Shinawatra. (Foto: AP)

Tusindvis af rødklædte regeringstilhængere gik søndag gennem gaderne i det centrale Bangkok, mens regeringsfjendtlige aktivister fortsatte deres protester i byens lufthavne.

Demonstrationen i den centrale del af byen øgede spændingerne på et tidspunkt, hvor der var harme over et granatangreb mod aktivisterne i lufthavnen og hvor der herskede stor usikkerhed om politiets planer.

Omkring 100.000 rejsende er strandet i landet som følge af de politiske uroligheder, og myndighederne er under stigende pres for at evakuere lufthavnene af hensyn til landets vigtige turistindustri.

Omkring 15.000 demonstranter med røde hovedbånd med påskriften 'Intet kup' gik på gaden for at støtte den siddende regering og den afsatte premierminister Thaksin Shinawatra. Frygten for voldelige sammenstød er taget stadig til i de seneste døgn, selv om politiet melder, at situationen stadig er fredelig.

Demonstrationen i Bangkok fandt sted fem kilometer fra det sted, hvor et granatangreb mod regeringsfjendtlige demonstranter fra Folkets Alliance for Demokrati (Pad) sårede mindst 49 mennesker tidligt søndag lokal tid. Granaten eksploderede i nærheden af en scene, der er rejst foran regeringskontorerne, hvor der gennemføres folkemøder. Der var tale om den seneste af en række eksplosioner i nærheden af regeringsbygningen, der blev besat i august, oplyser politiet til det franske nyhedsbureau AFP.