Annonce:
Annonce:

Terrorister ville dræbe 5000

Den eneste overlevende terrorist efter angrebene i Mumbai har fortalt indiske myndigheder, at målet var et nyt 11. september

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Den eneste overlevende terrorist efter angrebene i Mumbai, der kostede 174 mennesker livet, er i dentificeret som den 21-årige pakistaner Mohammad Ajmal Qasam.

Han blev anholdt efter kampe på en strand i storbyen og risikerer nu dødsstraf.

- Er han skyldig, bliver han hængt. Vi mener, at han dræbte en politiinspektør og andre uskyldige. Vi udleverer ham ikke til Pakistan, siger en sikkerhedskilde til den britiske avis Sunday Express.

Terroristen har ifølge indiske medier fortalt under afhøringerne, at terrorangrebene skulle overgå terrorangrebene i New York, Washington og Pennsylvania den 11. september 2001.

10 terrorister
Mohammad Ajmal Qasam har allerede givet detaljerede oplysninger om planlægningen og selve angrebene til indisk politi, der assisteres af efterretningsfolk fra USA og Storbritannien.

Annonce:

Ifølge Qasam var de kun 10 personer om angrebet. De havde opdelt sig i tre grupper, og deres leder skal have opholdt sig i Mumbai i en måned for at gøre forberedelser. Han havde givet dem ordre til at 'dræbe til deres sidste åndedrag', skriver Ritzau.

Resten af gruppen kom til Mumbai på en kapret trawler, hvis besætning de havde dræbt. De kom ind til Mumbai i små gummiflåder. Kamal har angivet, at hans gruppe fik hjælp fra mindst navngivne personer i Mumbai.

De indiske myndigheder fastholder, at attentatmændene fik ordrer via en mobiltelefon fra personer i Pakistan under det næsten 60 timer lange blodbad i Mumbai.

5000 døde
Målet var ifølge den britiske avis The Times at dræbte mindst 5000 mennesker.

Politichefer siger, at de siden januar har fået efterretningsoplysninger om, at det islamistiske Lashkar-e-Taiba var ved at planlægge en spektakulær terrorhandling.

Indiske presserapporter siger, at Mohammad Ajmal Qasam har bekræftet forbindelser til den pakistanske gruppe, som kæmper mod det indiske styre i Kashmir.

Annonce:

Lashkar-e-Taiba er ifølge Ritzau officielt forbudt i Pakistan, men Indien har gentagne gange beskyldt regeringen i Islamabad for at undlade at slå ned på organisationen og dens træningslejre.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: