Terrorangreb kan føre til krig

Pakistan vil flytte flere tropper til den indiske grænse, hvis den anspændte situation mellem de to atommagter forværres

Terrorangreb kan føre til krig

Terrorangrebene i Mumbai, der kostede 174 mennesker livet, kan få den anspændte situation mellem Indien og Pakistan til at eskalere.

De to atommagter har historisk set altid haft et anstrengt forhold, og de seneste dages beskyldninger fra indisk side om, at terroristerne havde forbindelser til Pakistans efterretningstjeneste, har ikke forbedret forholdet.

- Vi har beviser for, at terroristerne kom fra Pakistan, siger specialsekretær for indenrigssikkerheden i Indien, M.L. Kumawat, ifølge Sky News uden at give yderligere detaljer.

Beskyldninger har fået Pakistan til at advare om at flytte tropper til grænsen, hvis spændingerne mellem landene forværres.

En embedsmand i den pakistanske regering i Islamabad siger ifølge Sky News, at de næste en til to dage er afgørende for forholdet mellem de to atommagter.

Mens unavngive embedsmænd rasler med sablen i Pakistan, fordømmer regeringen angrebet og afviser samtidig enhver indblanding fra den pakistanske efterretingstjeneste.

- Vi står skulder ved skulder med det indiske folk i kampen mod den fælles fjende, sagde den pakistanske udenrigsminister Shah Mehmood Qureshi på et pressemøde i Islamabad.