Annonce:
Annonce:

Kok hyldes som helt i Mumbais ruiner

En italiensk kok bliver hyldet som helt i Mumbai, efter han bragte mælk frem til sin seks måneder gamle datter, der var fanget på hotellet Oberoi

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Ud af røgen og ruinerne i Mumbai, trådte fredag en italiener med en rørende historie, der tog landet med storm.

Emanuele Lattanzi er egentlig ansat som kok på det terrorramte hotel Oberoi Trident i Mumbai. Men da hans hustru og seks måneder gamle datter var fanget på hotellet, trodsede han sin dødsangst og gik tilbage på hotellet.

Lørdag har italienske aviser haft Lattanzi på forsiderne, og Italiens udenrigsminister, Franco Frattini, har rost kokken og hans 'heltemodige indsats'.

Og de italienske tv-stationer har ikke overraskende flokkedes om den generte og udmattede kok.

Emanuele Lattanzi arbejdede i køkkenet onsdag aften, da terroristerne stormede hotel Oberoi. Både personale og gæster nåede at flygte gennem en nødudgang. Men det blev hurtigt klart for Emanuele Lattanzi, at hans kone og datter ikke var nået med, da de lå og sov, skriver nyhedsbureauet AP.

Annonce:

Desperate sms'er fra konen
- Da jeg nåede udenfor, ringede jeg med det samme til min kone, som stadig befandt sig inde i hotellet. De ville ikke lade mig gå ind. Der var intet, jeg kunne gøre, siger den italienske kok ifølge AP.

I de to dage gidseltagningen på hotellet stod på, modtog Emanuele Lattanzi desperate sms'er fra sin kone. Hun skrev, at hun ikke havde mere mælk at give parrets datter, hvorpå kokken tiggede og bad om at blive lukket ind med mælkeerstatning.

- De lod mig omsider komme ind fredag morgen, dækket af soldater. Jeg blev eskorteret til døren, hvor mit barn befandt sig, siger Lattanzi.

Senere samme dag blev de sidste gidseltagere på Oberoi dræbt, og Emanuele Lattanzi gik ud fra hotellet med sin lille datter i armene - stadig iført sit hvide kokketøj på.

- Hun har det godt. Jeg har fået en børnelæge til at se til hende. Da det gik op for mig, at vi alle tre var i sikkerhed, græd jeg af glæde, lyder det fra den udmattede, men formentligt meget lettede italienske familiefar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Deres løgne skyldes had eller kærlighed til Messerschmidt

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: