Annonce:
Annonce:

Hotel-gidsler dræbes på skift

Antiterror korps jagter lige nu terroristerne inde på Taj Mahal Hotel i Mumbai. Mens de flygter fra etage til etage, dræber de tilfældige gidsler. Advarsel. Stærke billeder

Gidseltagerne efterlader sig et spor af blod. Her er det den lokale togstation, hvor terroristerne i går skød vildt omkring sig. (Foto: AP)
Gidseltagerne efterlader sig et spor af blod. Her er det den lokale togstation, hvor terroristerne i går skød vildt omkring sig. (Foto: AP)
Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Der er dramatiske kampe i gang på Taj Mahal Hotel lige nu. Det indiske antiterror-korps bevæger sig rundt på hotellet i jagten på terroristerne, der efterlader sig blodige spor i form af døde gidsler, mens de søger op i bygningen etage for etage, oplyser Mumbai Mirror.

Spredt på anden og tredje etage er der fundet fem personer, der er blevet dræbt og skudt. Gidseltagerne er nu på fjerde etage.

Billeder fra Sky News viser, at der stadig strømmer flere kommandosoldater ind i bygningen.

Styrkerne har ikke overblik over, hvor mange terrorister, der er inde i bygningen.

For et par timer siden lød en kæmpeeksplosion fra luksushotellet Taj Mahal, samtidig med at militæret intensiverede deres indsats. Det kommer blot en time efter, at der blev meldt om flere eksplosioner fra granater ved Taj Mahal Hotel i Mumbai.

Annonce:

Tidligt i formiddags dansk tid sagde de indiske myndigheder ellers at det indiske antiterrorkorps havde kontrol over situationen.

Gidslerne fra det andet hotel, Triden Oberoi Hotel i Mumbai er befriet, men der er fundet 30 lig.

- Vores kommandostyrker har dræbt to terrorister ved Trident Oberoi Hotel i Mumbai og har nu fuld kontrol over situationen, forlød det tidligere i formiddag fra den øverste chef, J.K Dutt, fra de indiske sikkerhedsstyrker ifølge Reuters.

Politiets og hærens stormtropper har gennemgået det hotels værelser ét for ét, og flere hundrede civile gæster er blevet reddet ud.

Fem dræbt i jødisk bygning
Kort afstand fra gidsel-hotellerne ligger det jødiske Nariman House, hvor der også har fundet en blodig massakre sted. Folk står udenfor og jubler, fordi gidseltagningen er slut.

Men inden kommandotropperne fik styr på situationen nåede terroristerne at dræbe fem gidsler.Annonce:

Dødstallet fra de samtidige terrorangreb på syv forskellige steder i Mumbai er nu steget til 155. 327 mennesker skal være blevet såret.

Danskere fundet
På den danske ambassade i New Delhi har man nu lokaliseret de to danskere, som man intet havde hørt fra.

- Den ene er i god behold på sin bopæl og den anden opholder sig i Danmark, siger souschef Danny Annan.

Han fortæller, at deres konsul bliver i Mumbai indtil gidseldramaet er overstået.

- I dag tager konsulen rundt til de øvrige danskere, som godt kunne tænke sig at mødes med den danske konsul for at diskutere situationen. Det har selvfølgelig været nødvendigt fra ambassadens side at foretage denne prioritering. Derudover fortsætter vi vores hospitalsbesøg i Mumbai for at forsikre os om, at der ikke er danskere indlagt, siger Danny Annan til ekstrabladet.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: