Annonce:
Annonce:

Gidseldrama på hotel

Mindst 101 mennesker er blevet dræbt i terrormassakren i Mumbai. Bevæbnede mænd holder lige nu gidsler på et hotel, oplyser myndighederne

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

For knap en time siden meldte CNN og Sky News om nye skudvekslinger mellem specialstyrker og terrorister ved Taj Mahal Hotel, hvor gidseltagningen blandt andet foregår.

- Der er tydelige tegn på kamphandlinger, siger CNNs reporter på stedet.

Ved det andet hotel, Triden Oberoi Hotel har der været en eskplosion.

Bevæbnede mænd gennemførte onsdag ti koordinerede terrorangreb og tog adskillige gidsler på to luksushoteller.

Embedsmanden i Maharashtra-provinsen, R. R. Patil, sagde til internationale medier, at mellem 10 og 12 militante formodes at holde turister som gidsler. Antallet af gidsler har svinget fra 100 til 15-20.

En af terroristerne på hotellet sagde torsdag morgen dansk tid til indisk tv, at de er syv bevæbnede mænd, som holder flere gæster som gidsler.

Annonce:

- Der er syv af os inde i Oberoi-hotellet. Vi vil have alle hellige krigere i Indien løsladt, og først derefter vil vi frigive folk, sagde manden, der identificerede sig som Sahadullah.

Samtidig meddelte det jødiske forbund i Indien, at en rabbiner og hans familie bliver holdt som gidsler af bevæbnede mænd i en lejlighed i Mumbai.

Ekstra Bladet vil meget gerne høre fra dig, hvis du har kontakt til nogen i Mumbai eller selv befinder dig i byen. Send en SMS på 1224.

Politiet i den indiske storby havde ellers tidligere sagt, at samtlige gidsler i byen var blevet frigivet. En ledende minister for delstaten, Vilasrao Deshmukh, havde desuden erklæret, at situationen i byen var under kontrol.

Politiet: 101 dødsofre
De blodige angreb ramte blandt andet hovedbanegården, et hospital og flere hoteller. Politiet kunne hurtigt konstatere, at der var tale om en bølge af velkoordinerede terrorangreb. Politiet oplyser, at antallet af dræbte efter massakren nu er oppe på 101, heriblandt seks udlændinge.

- Vi har registreret 287 sårede, siger den højtstående politibetjent Ramesh Tayde.

Annonce:

Kort før midnat rykkede soldater fra den indiske hær ind på hotellerne Taj Mahal og Oberoi for at nedkæmpe gidseltagerne. Der blev hørt skudsalver og eksplosioner fra hotellerne, hvor der også udbrød brand.

Ledte efter amerikanere
Mumbai er Indiens finansielle hovedstad, og de to luksushoteller er meget populære blandt byens mange udenlandske forretningsfolk. Ifølge øjenvidner fra hotellerne gik terroristerne målrettet efter folk fra USA og Storbritannien.

- De spurgte efter amerikanske og britiske pas, forklarede et britisk øjenvidne, som boede på Hotel Oberoi.

Den britiske forretningsmand Alan Jones fortæller, at han med nød og næppe slap væk fra de bevæbnede angribere. Han så en japansk mand blive skudt i ryggen og benet.

- Det var absolut forfærdeligt, siger Alan Jones til tv-stationen CNN.

Det danske generalkonsulat i Mumbai oplyser, at det har været i kontakt med to danskere i byen. De er uskadte og vil forlade landet i dag eller i morgen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Vi kræver ikke Kasper Hjulmands afgang, men ...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: