Nordmand såret under gidseldrama

Indiske medier melder om såret nordmand, men der er stadig ingen meldinger om danske tilskadekommende

Der meldes om skudvekslinger ved Taj Mahal Hotel i Indien. (Foto: AP)
Der meldes om skudvekslinger ved Taj Mahal Hotel i Indien. (Foto: AP)

Indiske nyhedbureauer oplyser, at en norsk mand er blevet såret under urolighederne i Mumbai, Indien.

- Vi har lige fået nyheden fra de indiske medier. Vi arbejder på at få verificeret oplysningen om, at en norsk mand er tilskadekommen. Situationen er uoverskuelig og kaotisk, siger den presseansvarlige, Kristin Melsom, fra det norske udenrigsministerium til Dagbladet.no.

Der befinder sig en del danskere i området omkring Mumbai, som natten til torsdag blev ramt en serie af terrorangreb, hvor bevæbnede mænd gennemførte onsdag ti koordinerede terrorangreb og tog adskillige gidsler på to luksushoteller.

Antallet af gidsler har svinget fra 100 til 15-20.

En af terroristerne på hotellet sagde torsdag morgen dansk tid til indisk tv, at de er syv bevæbnede mænd, som holder flere gæster som gidsler.

Intet tyder foreløbig på, at der er danskere blandt de tilskadekomne. Det oplyser souschefen på den danske ambassade i New Delhi, Danny Annan til Ritzau.

- Vi forsøger på alle mulige måder at få informationer om danskere, vi har været ude på hospitalerne, vi har en liste over danskere, som vi har kontaktet, og vi har kontaktet danske virksomheder. Nu er vi også ved at kontakte rejsebureauer, for at høre, om de har sendt folk til Mumbai. Heldigvis tyder det ikke på, at der er danskere blandt de tilskadekomne, siger han.