Annonce:
Annonce:

Nye lastbiler skal redde soldaterliv

Forsvaret har ekstraordinært sent fire fuldt pansrede lastbiler til Afghanistan for at undgå minedrab. Næste hold soldater får endnu flere nye lastbiler med

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Miner og vejsidebomber er lige nu den største trussel mod de danske soldater i Afghanistan. Men nu får soldaterne ekstraordinært overdraget fire nye fuldt pansrede MAN SX lastbiler med stålkabiner og 10 cm tykt skudsikkert glas. Det kan redde danske soldaters liv, når de skal køre forsyninger mellem de fremskudte baser i den urolige Helmandprovins, siger Casper Madsen, der er fungerende kapacitetsmanager ved Forsvarets Materieltjeneste.

- MAN SX er vores bedste transportværktøj til missionen i Afghanistan. Den er terrængående som en pansret mandskabsvogn og væsentlig bedre beskyttet, end de lastbiler, vi har derude i dag. Den kan redde liv i situationer, hvor soldaterne kører på en improviseret sprængladning, siger Casper Madsen.

De nye lastbiler er sendt af sted, efter at soldaterne har klaget over, at de må køre i livsfarlige let pansrede lastbiler. Ifølge soldaterne kostede det i august oversergent Henrik Christian Christiansen livet, da han i en let pansret MAN 27 lastbil ramte en improviseret sprængladning.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: