Annonce:
Annonce:

Dansk piratjagt slutter

12. januar slutter den danske indsats mod pirater - medmindre Folketinget beslutter at forlænge Absalons tilstedeværelse ved Somalias kyster

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Den 12. januar er det slut med jagten på sørøvere for det danske krigsskib Absalon. Her overgiver danskerne stafetten i ledelsen af Task Force 150 til tyskerne. Om Absalon skal fortsætte sin mission i det farlige farvand, er op til Folketinget at beslutte.

- Jeg kan kun sige, at vi udfører de opgaver, som vi får besked på, siger flotilleadmiral Per Bigum Christensen, der er om bord på Absalon.

Siden 17. august har han været om bord på Absalon, og han har knapt nok været i land. Også jul og nytår skal fejres på sørøverjagt i de somaliske farvande. Bigum kommer først til Danmark, når den danske del af missionen slutter i januar.

- Nu må vi se, hvad det bliver til med jul og nytår. Der er virkelig behov for at holde den sejlkorridor gennem Adenbugten åben. Det er livsnerve. Hvis forholdene bliver vanskeligere for piraterne, udvikler de også bare deres metoder. Jeg tror ikke, vi bliver arbejdsløse, siger Per Bigum Christensen.

Danmark overtog formelt ledelsen af Task Force 150 den 15. september i år. Selvom ledelse af TF 150 overgår til tyskerne, ser Danmarks Rederiforening gerne, at politikerne bakker om en forlængelse af Absalons indsats mod pirater.

Det har ikke været muligt at træffe forsvarsminister Søren Gade (V) for en kommentar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Ekstra Bladet vil opfordre Jakob Ellemann til at holde sine løfter

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: