Annonce:
Annonce:

Civile i Congo udplyndres brutalt

FN beskylder DRCongos hær for at plyndre og begå brutale overgreb på civile i den østlige del af det borgerkrigshærgede afrikanske land

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

FN beskylder i dag regeringsstyrkerne i den Demokratiske Republik Congo for omfattende plyndringer og overgreb på civile i adskillige byer i den østlige del af landet.

- Soldater fra FARDC (DRCongos væbnede styrker, red.) har siden mandag aften været involveret i plyndringer og brutale handlinger mod civilbefolkningen i Kanyabayonga området 175 kilometer nord for provinshovedstaden Goma i Nord-Kivu-provinsen, siger oberstløjtnant Jean-Paul Dietrich, der er talsmand for FN’s fredsbevarende styrker i DRCongo (Monuc) ifølge det franske telegrambureau AFP og Ritzau..

Mindst civile 50 dræbte
i sidste uge
Vold mod civile har ifølge Dietrich i formiddag bredt sig til byerne Kaina og Kirumba længere mod nord i provinsen ved grænsen til Rwanda.

De tre byer er strategisk vigtige, da de ligger i et område, der kontrolleres af oprørslederen Laurent Nkundas styrker efter en offensiv i de seneste uger.

Tidligere i dag sagde menneskerettighedsgruppen Human Rights Watch, at mindst 50 civile blev dræbt under kampe i Kiwanja i Nord-Kivu i sidste uge. Det er langt flere end hidtil antaget.

Appel til Ban Ki-moon om hjælp
Organisationen opfordrer på den baggrund FN’s Sikkerhedsråd til at handle på en appel fra FN’s generalsekretær, Ban Ki-moon, den 30. oktober. Dengang opfordrede Ki-moon Sikkerhedsrådet til 'hurtigt at øge antallet af fredsbevarende styrker' for at beskytte civile i den østlige del af DRCongo

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Der er ingen grænser for TV 2’s mangel på tillid til egne seeres åndsevner
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: