EU overvejer luftbro til DRCongo

FN vil flytte samtlige flygtninge i to lejre nær byen Goma i det østlige DRCongo. Deres sikkerhed er truet af de voldsomme kampe

EU diskuterede fredag muligheden for en luftbro til den østlige del af DRCongo for at komme titusinder af internt fordrevne flygtninge til hjælp.

- Medlemslandene drøftede en optrapning og en koordinering af den humanitære hjælp og leveringen af den til Goma lufthavn, sagde en EU-diplomat med henblik på brændpunktet i Nord-Kivu regionen.

- Adskillige lande som Belgien, Frankrig og Storbritannien er parate til at støtte en luftbro. Andre lande overvejer det, sagde diplomaten efter drøftelser mellem EU's politiske direktører i Bruxelles.

Diplomaten sagde, at enhver form for "luftbro" vil kræve en stærk rotation for at sikre, at der ikke sker afbrydelser,

Nye kampe mellem regeringsstyrker og tilhængere af den tidligere general Laurent Nkunda i den østlige del af DRCongo har ført til, at 250.000 mennesker er blevet fordrevet. Over 100 civile er blevet dræbt, og der er tiltagende bekymring for en humanitær katastrofe.

Cirka 60.000 mennesker, der er flygtet fra kampene i det østlige DRCongo, bliver nu flyttet fra flygtningelejre nær Goma på grund af frygt for deres sikkerhed, oplyste FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) fredag.