FN flytter 60.000 flygtninge

FN vil flytte samtlige flygtninge i to lejre nær byen Goma i det østlige DRCongo. Det sker, fordi deres sikkerhed er truet af de voldsomme kampe

FN må flytte to flygtningelejre med 60.000 flygtninge på grund af kampene i DR Congo. (Foto: AP)
FN må flytte to flygtningelejre med 60.000 flygtninge på grund af kampene i DR Congo. (Foto: AP)

Cirka 60.000 mennesker, der er flygtet fra kampene i det østlige DRCongo, bliver nu flyttet fra flygtningelejre nær Goma på grund af frygt for deres sikkerhed.

- Givet den fortsatte sikkerhedstrussel har de lokale myndigheder, UNHCR og vores partnere besluttet at flytte flere end 60.000 mennesker i de to lejre i Kibati så hurtigt som muligt, om få dage, siger talsmand Ron Redmond fra FN's flygtningehøjkommissariat (UNHCR).

Kampene mellem regeringsstyrker og tilhængere af den tidligere tutsi-general Laurent Nkunda har dræbt mindst 100 civile siden september og fordrevet flere end 250.000, ifølge FN og humanitære grupper.

Nkundas soldater har de seneste to uger omringet byen Goma i Nord-Kivu-provinsen, som er det østlige DRCongos største by, og tvunget FN's fredsbevarende styrker til at sende forstærkning, der skal beskytte byen og dens formodede 500.000 indbyggere.