Annonce:
Annonce:

Danske rederier trætte af pirater

Danske rederier efterlyser en større militær indsats mod pirater ud for Somalia

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Danske rederier kræver konkret handling fra det internationale samfund for at beskytte handelsskibene mod somaliske pirater i farvandet ud for Somalia.

- Det snerper mere og mere til i farvandet ud for Somalia. Det er nærmest blevet en hel industri for de somaliske pirater at kapre skibe for at tjene penge. Det kan ikke være rigtigt, at handelsskibe ikke kan passere korridoren i Aden Bugten af frygt for at blive kapret, siger underdirektør i Danmarks Rederiforening Jan Fritz Hansen.

Pirateri har været i voldsom vækst de senere år ved Somalias kyst. Flere danske-drevne og dansk-ejede skibe har været i piraternes klør. I øjeblikket er det dansk-drevne fragtskib Clipper Arktis kapret og 13 primært russiske besætningsmedlemmer har i seks dage været gidsler. Piraterne kræver millioner af kroner i løsesum, og det er lykkedes dem adskillige gange.

- Det internationale samfund har snakket længe nok. Nu må der handles. Vi er ligeglade med, om det sker i det ene eller andet regie. Det må kunne være sådan, at indsatsen koordineres dernede, så de skibe, der har brug for at kan få reel beskyttelse. De skibe, der er dernede må have et stærkere mandat i kampen mod piraterne. Derfor skruer vi nu bissen på, siger Jan Fritz Hansen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: