Yngste selvmordsbomber: Pige på 13

Selvmordsbombe i Baqouba nord for Bagdad udløst af en pige på bare 13 år - blodige billeder viser bombernes konsekvens for civile irakere

Blodpølen på fortovet i Baqouba bliver spulet væk efter mandagens tragedie, som gjorde 13-årig pige til den hidtil yngste selvmordsbomber i Irak. (Foto: AP)
Blodpølen på fortovet i Baqouba bliver spulet væk efter mandagens tragedie, som gjorde 13-årig pige til den hidtil yngste selvmordsbomber i Irak. (Foto: AP)

En 13-årig pige sprængte sig mandag i luften i byen Baqouba omkring 60 kilometer nord for Iraks hovedstad, Bagdad. Fem irakiske vagter blev dræbt, da pigen dermed blev det plagede lands hidtil yngste selvmordsbomber.

Næsten samtidig blev to bomber sprængt i selve Bagdad. En folkemængde havde samlet sig efter en bombeeksplosion - og en selvmordsbomber i denne folkemængde udløste sin dødelige last og gjorde det uhyggelige arbejde færdig: Mindst 28 blev dræbt og mindst 68 såret.

30 kvindelige selvmordsbombere i år
Tidligere har både kvinder og børn været brugt til for eksempel at smugle bilbomber eller lignende forbi intetanende amerikanske soldater eller til at placere vejsidebomber.

Baqouba, hvor teenage-pigen tog sit liv og fem andres, har især været skueplads for kvindelige selvmordsbombere. De har ofte været enker efter al-Qaeda-folk eller andre islamiske ekstremister. Omkring 30 kvinder har ifølge times.online bombet sig selv ihjel i år, sammenlignet med otte i 2007.

Skolepiger i minibus ofre i Bagdad
Bomberne mandag i Bagdad smadrede ikke blot en stor gruppe menneskers liv. De ramte også et spinkelt håb om fredelige tider i hovedstaden.

Ofrene var blandt andet skolepiger i en minibus og mange af de soldater og politifolk, som ilede til for at hjælpe, blot for at blive dræbt eller såret af bombe nummer to. Bomberne tilskrives af officielle amerikanske kilder al-Qaeda.