Annonce:
Annonce:

Afghanske soldater må kæmpe i T-shirt

Ifølge danske soldater er den afghanske hær så dårligt udrustet, at det vil tage mange år, før de er klar. Markante fremskridt det seneste år, siger briter

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Afghanske soldater iført T-shirt på vej i kamp på ladet af en spinkel civil lastbil. Det billede har brændt sig ind på nethinden hos flere af de danske soldater i Afghanistan.

I modsætning til politikerne på Christiansborg tror kampsoldaterne i Bravo-kompagniet ikke på, at de danske soldater inden for få år kan afløses af den afghanske hær.

- De er modige soldater, men der er for få af dem, og de er alt for dårligt udrustede, siger en 25-årig oversergent i Bravo-kompagniet.

Soldaterne kalder det utopi at tro, at frontlinjen gradvist kan overlades til afghanerne frem mod, at Danmarks nuværende Afghanistan-strategi udløber i 2012.

Den afghanske hær råder i dag over 65.000 soldater, men sikkerhedssituationen er så alvorlig, at Nato vil have fordoblet hærens størrelse til omkring 134.000 soldater. Det vil tage tid, men der er sket "markante fremskridt" i den afghanske hærs evne til at varetage sikkerheden i Afghanistan i det seneste år, siger den Afghanistan-ansvarlige fra det britiske udenrigsministerium, Matthew Lodge, der i denne uge besøger Danmark.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Det er gennem gode historier, at vi pludselig forstår hinanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: