Ingen EU-styrke til DRCongo

EU sender ikke en fredsstyrke til DRCongo for at stoppe blodig konflikt. I stedet skal FN-styrken forstærkes, mens EU lægger politisk pres på parterne

Det blå-gule EU-flag kommer ikke foreløbigt til at vaje over en større fredsbevarende styrke i det borgerkrigshærgede DRCongo.

Både Frankrig og Belgien har ellers forsøgt at skaffe opbakning til at sende EU-soldater afsted efter de seneste ugers eskalering af borgerkrigen. Men på et møde i Bruxelles mellem unionens udenrigsministre var der ikke i denne omgang opbakning til at sende en fælles styrke afsted.

- Situationen bliver værre og værre, og det får virkelig dit hjerte til at bløde. Men spørgsmålet er, hvad vi kan gøre, siger Bernard Kouchner, udenrigsminister for EU's formandsland, Frankrig.

Unionen lægger i stedet pres på konfliktens parter og de omgivende lande, for at undgå, at konflikten spreder sig. Det siger nordchef i udenrigsministeriet, Michael Zilmer-Johns, der var sendt til Bruxelles i stedet for den sygemeldte udenrigsminister, Per Stig Møller (K).