Tysk journalist bortført i DRCongo

Tysk journalist bortført i det uroplagede DRCongo

Thomas Scheen fra Frankfurter Allgemeine Zeitung er blevet bortført i DRCongo. På billedet søger en familie ly for regnen i en flygtningelejr i det afrikanske land. (Foto: AP)
Thomas Scheen fra Frankfurter Allgemeine Zeitung er blevet bortført i DRCongo. På billedet søger en familie ly for regnen i en flygtningelejr i det afrikanske land. (Foto: AP)

Den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitungs (FAZ) Afrika-korrespondent, Thomas Scheen, er blevet bortført i den østlige del af det uroplagede Den Demokratiske Republik Congo, rapporterer Bild.

Scheen blev ifølge FAZ fanget på mellemhånd mellem de stridende parter - tutsi-oprørere og regeringstropper - og bortført. Frankfurter Allgemeine Zeitung har ikke oplyst yderligere om bortførelsen ud over, at man gør, alt hvad man kan og lægger pres på alle formelle og uformelle instanser for at få Scheen frigivet.

43-årige Scheen er en erfaren Afrika-journalist, der, med base i Johannesburg, siden 2000 har arbejdet i det uroplagede kontinent.

Storbritanniens premierminister Gordon Brown advarede for nylig om, at situationen i DRCongo kan udvikle sig i retning af folkemordet i Rwanda i 1990'erne.

I det østlige DRCongo er kampene mellem oprørere, der støtter den desserterede Tutsi-general Laurent Nkunda, og regeringstropper optrappet op siden slutningen af august.

I de seneste dage har der været voldsomme kampe om kontrollen med det vigtige handelscentrum Kiwanja mellem den regeringstro Mayi-Mayi-Milits og Nkundas rebeller.

En million mennesker er ifølge FN drevet på flugt på grund af kampene, og situationen kan udvikle sig til en humanitær katastrofe.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.