Piratjægere konfiskerede våben

Dansk krigsskib stoppede to formodede piratbåde og fandt maskinpistoler og granater. Den ene båd kæntrede, men besætningen blev samlet op

Der var her til formiddag fangst for det danske krigsskib Absalon, der jagter pirater i farvandet ud for Somalia. To både blev stoppet og maskinpistoler og granater blev beslaglagt. Under operationen gik den ene, en mindre båd ned på grund af dårligt vejr, oplyser Søværnets Operative Kommando (SOK).

Det var en stige til at kravle om bord på andre skibe, som vakte den danske besætnings mistanke. De formodede piraters både blev indhentet af danske gummibåde, mens en helikopter fra luften holdt vagt. De ombordværende på skibene blev registreret og senere løsladt uden våben. En af de formodede piraters både kæntrede ifølge SOK på grund af vejret, men besætningen blev samlet op.

Ved en lignende aktion i september blev formodede pirater tilbageholdt på krigsskibet, men de blev efter seks dage løsladt, fordi de danske myndigheder konkluderede, at man ikke kunne retsforfølge dem i Danmark.

Absalon leder den internationale piratjagt Task Force 150 ud for Afrikas østkyst.