Tortureret med kosteskaft i anus

Amerikanske læger dokumenterer, at USA’s militær har brugt fysisk og psykisk tortur mod uskyldige terrorfanger

Følg Krig & katastrofer

- De voldtog mig med et kosteskaft og tvang mig til at ligge på maven og hyle som en hund, mens en soldat urinerede på mig.

Amir er en arabisk mand sidst i 20'erne om fortæller om sin tid som indsat i Abu Ghraib-fængslet i Irak. Her blev han udsat for seksuelle ydmygelser, tæsk og andre former for mishandling af sine amerikanske bødler.

Amirs rædselshistorie er ikke enestående, konkluderer den amerikanske organisation Læger for Menneskerettigheder i en ny rapport.

Løsladt uden tiltale
Lægeorganisationen har undersøgt 11 tidligere fanger i Abu Ghraib i Irak, Guantanamo på Cuba og Bagram i Afghanistan.

Selv om de 11 eksfanger aldrig blev tiltalt for terrorisme og senere løsladt, var de alle blevet tortureret, mens de var i amerikansk varetægt.

- Vi fandt klare fysiske og psykiske beviser for tortur og mishandling, der ofte har haft permanente følger, siger doktor Allen Keller, der var med til undersøgelserne.

Fik elektriske stød
Den 121-siders rapport beretter om tæv, elektriske stød, søvnberøvelse, seksuelle ydmygelser, sodomi (anal voldtægt, red.) og mange andre former for mishandling og tortur. Alt sammen begået af amerikanske soldater.

Bush-administrationen har trods talrige informationer om tortur kategorisk nægtet, at USA’s militær torturerer indsatte.

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Danmark for lille til store hemmeligheder?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+