Cuba-fanger hjem til Storbritannien

Ifølge tv-stationen BBC er USA klar til at løslade fire Guantanamo-fanger, som boede i Storbritannien, inden de blev spærret inde

USA løslader inden længe fire af fem fanger på Guantanamo-basen, som har tætte forbindelser til Storbritannien. Alle britiske statsborgere i terrorfængslet på Cuba blev løsladt i 2005, og derefter sagde briterne, at de ikke ville blande sig i skæbnen for de fem andre fanger, som ikke er britiske statsborgere, men som tidligere boede i Storbritannien.

I august skiftede briterne dog holdning, da udenrigsminister David Miliband opfordrede USA til at løslade dem. Det gør USA nu ifølge BBC's kilder, selv om det britiske udenrigsministerium ikke vil bekræfte historien.

Jamil El Banna, Omar Deghayes og Abdennour Samuer kommer ifølge BBC hjem til Storbritannien, mens Shaker Aamer tager til Saudi-Arabien, hvor han er født.

Den etiopiske statsborger Binyam Mohamed bliver ikke frigivet og må blive på Guantanamo sammen med omkring 300 andre fanger. Mange af dem har været spærret inde i årevis uden at blive anklaget for noget som helst.