Obama besøger katastrofeområde efter kæmpetornado

USA's præsident vil takke redningshold efter Oklahoma-tragedien, hvor 24 mennesker blev dræbt

(AP Photo/Carolyn Kaster)
(AP Photo/Carolyn Kaster)

Knap en uge efter at en voldsom tornado raserede en forstad til Oklahoma City i USA, besøger den amerikanske præsident det ødelagte bysamfund.

Barack Obama ankommer søndag til forstaden Moore, som blev hårdt ramt af den enorme skypumpe, der efterlod sig et spor af smadrede bygninger.

Se også: Smilende Ja'Nae fundet druknet i ruinerne

Tornadoen, der målte to til tre kilometer i diameter, flåede sig blandt andet igennem en skole. I alt 24 mennesker mistede livet - heriblandt 10 børn. Derudover blev 350 personer kvæstet.

Den amerikanske præsident besøger det katastroferamte område med flere familier, som blev påvirket af tornadoen. Obama vil blandt andet takke de redningshold, som hjalp til efter uvejret, oplyser Det Hvide Hus.

Se også: Overlevede med barnebarn i skab

Søndag vil der blive afholdt en offentlig mindehøjtidelighed i en kirke i Moore, men arrangementet finder sted, efter at Obama er taget hjem igen.

Omkring 13.000 huse blev smadret af tornadoen, da den mandag ramte Moore. Skaderne forventes at løbe op i milliarder af kroner.

Obama har erklæret Oklahoma-tornadoen for en katastrofe, og han har beordret økonomisk hjælp fra de føderale pengekasser til det hårdt ramte område.

Pengene supplerer den lokale og statslige katastrofehjælp i Oklahoma og omfatter støtte til reparationer, midlertidig genhusning og andre indsatser for at genopbygge Moore, der huser omkring 55.000 indbyggere.

Tornadoen blev karakteriseret som en F4, hvilket svarer til den næstmest ødelæggende. Den havde vindstød på op over 300 kilometer i timen.