Annonce:
Annonce:

Danmark sender 100 millioner kroner til Syriens ofre

Det krigsramte Syrien har hårdt brug for nødhjælp. Nu sender Danmark millioner af bistandskroner til landet

Annonce:
Følg Krig & katastrofer

Få dage efter, at en FN-rapport vurderede dødstallet i den syriske konflikt til at have passeret 93.000, imødekommer udviklingsminister Christian Friis Bach (R) en appel fra FN om at donere flere penge til nødhjælp i det borgerkrigsramte land.

Regeringen sender derfor nu 100 millioner kroner af sted til humanitær hjælp til ofrene for konflikten og hæver dermed det samlede danske bidrag til 330 millioner kroner.

- Næsten seks millioner mennesker er fordrevet fra deres hjem, og 8,4 millioner mennesker har akut behov for humanitær bistand.

- Det må ikke fortsætte, og vi øger nu indsatsen for at komme de mange berørte af krigen til hjælp, siger ministeren i en pressemeddelelse.

Annonce:

Tilsagnet om bistanden kommer, efter at FN's Flygtningehøjkommissariats, UNHCR, tidligere på måneden appellerede til det internationale samfund om at sende cirka 25 milliarder kroner i nødhjælp til krigens ofre.

De 100 millioner danske bistandskroner skal ifølge Christian Friis Bach både gå til de omkring 1,6 millioner flygtninge i Syriens nabolande og hjælpe syrerne i det borgerkrigsramte land med at få mad, medicin og anden nødhjælp.

- Den styrkede indsats skal via de internationale hjælpeorganisationer give mange af de mennesker, der er flygtet fra Syrien til nabolandene, bedre mulighed for at overleve og at komme igennem krisen, siger udviklingsministeren.

Derudover vil over en tredjedel af bistanden blive fordelt mellem danske organisationer, som yder nødhjælp i og omkring Syrien.

FN vurderer, at borgerkrigen i slutningen af april havde kostet mindst 93.000 mennesker livet, hvoraf omkring 6500 af dem er mindreårige.

Siden juli 2012 er 5000 mennesker i gennemsnit blevet dræbt hver måned i den syriske borgerkrig, der har varet i over to år.

Annonce:

Den blodige konflikt begyndte i foråret 2011, da oprørere demonstrerede med krav om reformer. Siden er blodsudgydelserne eskaleret med oprørerne på den ene side og præsident Bashar al-Assads regime på den anden.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: